regio      ue      gr      mdrap      pu        is   
Investim în viitorul tău ! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

ÜDVÖZÖLJÜK

ÜDVÖZÖLJÜK URIKÁNYBA

Tárt karokkal várjuk önöket látogassanak és ismerjenek meg, és biztosítjuk, hogy olyan élménybe lesz részük amit nem felejthetnek el.

A Petrozseny-i medence a délnyugati részében fekszik, a Retyezát és a Vâlcan hegy lábainál 650-700 m tengerszint magasságban. A városhoz csatolták Valea de Brazi és Nyakmező településeket is. A város a Retyezát hegység lábainál fekszik. A vad tájak felejthetetlen látványt nyújtanak a látogatoknak itt találjuk a Retyezát Nemzeti Parkját is a természet egyik gyöngyét. A Retyezátnak húsznál több 2000 méter feletti csúcsa van, a legmagasabb a Peleaga(2509m.), nyolcvannál több jeges tava, a legnagyobb ilyen fajta tó az országból a Bucura, ami csak itt található.Festői tájai nem ismerik az emberi kéz beavatkozását, meredek lejtői, barlangjai csodálatos látványt nyújtanak. Országszinten kevésbbé ismert zóna de alkalmas túrázásokra, az alpinizmus kedvelői is helyet találnak maguknak itt. Szeretjük ezt a helyet, úgy ahogy van, minden jóval és rosszal, ez a múltunk és a jövönk, itt neveljük fel gyerekeinket és itt éljük mindennapjainkat